Åre Bike Festival 2017

Från och med onsdagen den 5:e juli till och med söndagen den 9:e juli har du möjlighet att testa våra cyklar.

Festivalen arrangerar flera spännande aktiviteter och tävlingar så som Åre Enduro, Video Challange, midnattscykling, clinics (förbättra din åkteknik), Whiptävling, XC-hillsprint, After Bike för att nämna några av alla de spännande aktiviteter som sker under festivalen.

Vi kommer ställa ut och finnas på plats under alla festivaldagarna.

Välkomna till vårt Head Bike tält.
Dan & Malin

Åre Bike Festival 2017
ÅRE BIKE FESTIVAL

ÅRE BIKE FESTIVAL

Åre Bike Festival grundades 2010 av den lokala cykelklubben Åre Bergscyklister som ett sätt att hylla och visa upp cyklingen i Åre, och på samma gång den unika cykelkultur som finns här. Målet var att nå ut både inom Sveriges gränser och internationellt. Vi ville visa varför Åre är en av världens bästa cykelorter, och vi ville göra det på vårt eget sätt.

ÅRE BERGSCYKLISTER
Åre Bergscyklister är en ideell cykelförening som startades 1996 och sedan dess har arrangerat ett världsmästerskap i mountainbike (1999), mängder med nordiska och svenska mästerskap, cuptävlingar och cykelfestivaler. Klubben har idag 700 medlemmar i åldrar, från småkids till cyklande pensionärer. Åre Bergscyklister är även involverade med att utveckla cyklingen i och kring Åre, och har med egna medel byggt den enormt populära ÅBC-dirten i Åre by.